Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir tasarımdır. Bu tasavvur, ekseri her seviyede cephe değkârtiren bir dizi açılı iniş ve merdiven derunerir ve mikro yahut sıkziya alanlarda yerın randımanlı bir şekilde kullanılmasını sağlamlar.

Yöresel itfaiye yetkilileri ve bina denetçmüterakki, yangın merdiveni düşünceını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Düşünceın bütün regülatör gereklilikleri karşıladığından ve emin bir boşaltma rotası esenlamada ruhlu evetğundan güvenli olurlar.

Peklik açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoklukla yangına, korozyona ve atmosfer koşullarına dayanıklı çelik yahut kızılüminyum kadar bek malzemelerden binalır.

Yangın Bapsı müstacel durumlarda binadan dünyaarı çıkış esenlamanın tarafı düzen yangının vesair alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının yoklama şeşna allıkınması kolaylaşır ve daha lüks zarar vermesi önlenir.

Yangın merdiveni kapısının elbette açıldığını öğrenmek yangın anında birlikte kolaydır ancak daha öncesinde yangın ile alakalı tatbikatlarda bapnın kesinlikle açıldığını temsil etmek gerekir.

Montaj: Yangın kapısı, düz şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın anında bapların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve öbür Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla dosdoğru orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması dâhilin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Geniş olmalıdır: Ivedi çıkış bapları, birden bir araba insanoğlunun süratlica çıkış yapabilmesi kucakin yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve palas olması mazmunına hasılat.

1 mm veya henüz lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına bakılırsa çok daha elleme ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz gibi yükselmekı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın hediyeı da 4000 TL den sarrafiyelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve yazanak ile belirlenir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Yangın Çıkış Kapısı Ne Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedi bir durumda insanoğluın uçuk bir itmesi ile içeriden dışarıya çın açılmaktadır.

Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar normal kapı kolu kabil olur.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan az tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya istikrar kaybı gibi şeyler evetşayabilmeleridir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi Yangın Kapısı önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page